Over mij

Mijn naam is Linda Eijsink. 39 jaar jong, getrouwd en moeder van een dochter (3 jaar).

Na de geboorte van mijn dochter werd bij  mij een post partum depressie vastgesteld. Een kwetsbaarheid waar nog een groot taboe op rust. En dat terwijl het bij minstens één op de 10 vrouwen voorkomt.

Gedurende mijn eigen herstelproces wist ik: dit proces kan anders en daarmee was een eerste zaadje gepland. Dit zaadje heeft zich ontkiemd in mijn eigen onderneming waarin alles samenvalt: mijn passie voor het coachen, het inzetten van mijn eigen herstelervaring, mijn hoog sensitieve kwaliteiten, opgedane kennis én kunde. 

Als coach inspireer én ondersteun ik jouw graag in jouw persoonlijke ontwikkeling vanuit betrokkenheid en enthousiasme. Gepassioneerd om jou in je kracht te zetten, dichter bij jezelf te laten komen en je eigen oplossing te genereren. Mede door mijn hoog sensitiviteit bezit ik een sterk reflecterend vermogen, sociale empathie en tact. Daarmee kan ik op effectieve wijze een beeld vormen van de belevingswereld van anderen, mij op natuurlijke wijze in de ander verplaatsen en datgene horen wat niet of niet duidelijk gezegd wordt.

In mijn vrije tijd mag ik graag fotograferen, wandelen in de natuur, creatief bezig zijn, tennissen en koken.

Mijn wekelijkse yoga les is daarbij een onmisbaar en heerlijk ontspannend me-time moment.

Linda Eijsink, pre- en postpartum coach voor iedereen die geen roze wolk ervaart

Mijn herstelproces

Wanneer je een kind verwacht gaat men er bijna vanzelfsprekend vanuit dat je daarvan geniet. Ik voelde het geluk en dit genieten echter niet, al viel dit aan de buitenkant niet altijd te zien. Ik raakte steeds verder verwijderd van mijzelf. Dat velen er vanzelfsprekend van uit gingen dat ik hier van moest genieten maakte het er niet makkelijker op om te voelen dat ik dit niet zo ervaarde. Los van dat ik verstandelijk gezien blij was met de komst van onze dochter. 

 

Ondanks dat ik zelf voelde dat mijn situatie niet oké was werd ik hierin lange tijd niet erkend door mijn omgeving. Het maakte me onzeker in een periode waarin ik op mijn meest kwetsbaarst was als kersverse moeder.  Ik was én herkende mijzelf niet meer. En dat gegeven vond ik doodeng. Op een gegeven moment voelde het zelfs niet meer goed om alleen met mijn dochter in huis te zijn. Ik was bang mijzelf nog verder te verliezen. Ik voelde geen verbinding met haar, kon het huilen en de zorg voor haar niet meer aan (een kleine taak voelde als een dagtaak), was het ene moment over beschermend en het andere moment apathisch/ afstandelijk naar haar. Ik was angstig, achterdochtig, snel in paniek, schrikachtig en had veel negatieve gedachten. Ik ging van euforisch zijn naar extreme boosheid en tranen met tuiten.

Mijn zoektocht naar erkenning én de verbinding met mijzelf

Het was het begin van een zoektocht naar erkenning en steun, om weer in verbinding te komen met mijzelf. Ik ging uiteindelijk op zoek naar een coach voor moeders die geen roze wolk ervaren. Zoals verwacht, bleek ik hoog te scoren op een post partum depressie. Kort daarna werd dit vermoeden bevestigd door de crisisdienst van de GGZ. Eindelijk werd ik erkent in dat wat ik zelf al langer voelde en vermoedde.

 

Ik heb aan levende lijve ondervonden hoe bepalend een steunende omgeving daarbij is en hoe bepalend het is wie of wat je tegenkomt in je proces. Ik heb verschillende hulpverleners en ondersteuners gezien. Van psychologen en psychiaters tot (alternatieve) hulpverleners zoals een hormoontherapeut, energetische therapeuten en osteopaat. Van medicatie en groepstherapie tot EMDR en heling. Mijn grootste uitdaging in dit alles was om bij mijzelf te blijven en de juiste ondersteuning te vinden, erkend en gehoord te worden.  Het één was ondersteunend en het andere werkte juist eerder tegen. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer er bij de eerste signalen (preventief) al meer aandacht is voor jouw welzijn, dit een groot verschil kan uitmaken in het verdere verloop van je klachten. 

Benieuwd naar mijn volledige herstelverhaal? Neem vrijblijvend contact op.

Mijn achtergrond

Naast alle waardevolle levenslessen en mijn eigen herstelervaring ben ik ruim 18 jaar werkzaam geweest binnen de zorgsector. Ik ben onder andere afgestudeerd als Master Pedagoog, Sociaal Pedagogisch Hulpverlener,

Intensief ambulant gezinshulpverlener en geregistreerd SRH Coach (Steunend Relationeel Handelen).

Binnen de GGZ heb ik als vakinhoudelijk teamondersteuner en SRH coach veel kennis en ervaring opgedaan rondom psychische kwetsbaarheden, het herstel- en krachtgericht werken én het coachen van collega’s.

Daarnaast heb ik als ambulant gezinshulpverlener en groepsleider veel mensen mogen begeleiden in hun (persoonlijke) ontwikkeling.

 

In de afgelopen jaren heb ik veel aandacht besteed aan mijn eigen persoonlijke ontwikkeling door het volgen van trainingen voor persoonlijke ontwikkeling, coaching trajecten, cursussen en workshops. 

SRH Coach, wandelcoach, Coach voor (aantaande) ouders

Opleiding

  • Coach Steunend Relationeel Handelen – Rino Groep 
  • Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling – Saxion Hogescholen 
  • Pedagogiek Master’s Degree – HAN University of Applied Sciences 
  • Bachelor of Social Work – Saxion Hogescholen 

Werkervaring

  • SRH Coach (Steunend Relationeel Handelen) & Vakinhoudelijk teamondersteuner - RIBW Overijssel
  • Ambulant gezinshulpverlener & Groepsleider observatie- en diagnostiekgroep - Ambiq
  • Groepsleider - Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie
  • Groepsleider afdeling Sociale Revalidatie - Roessingh Revalidatie

Op mijn LinkedIn profiel vind je een volledig beeld van mijn  opleidingen en werkervaring 👉